Webmail Contacts Not saving to share

keith@vfsremote.com
Posts: 25
Joined: Fri Mar 20, 2015 7:53 pm

Webmail Contacts Not saving to share

Postby keith@vfsremote.com » Tue May 10, 2016 7:30 pm

Hello,

In our environment we have 2 separate installations of Mailenable Enterprise on 2 separate VMs working off of a shared drive. A load balancer sits in front of these 2 VMs and decides where to route traffic. We have had technicians remote in in the past through the ticket system to ensure that this was functioning properly.

One of the installations does not seem to be behaving correctly when displaying and managing contacts within webmail. If your http traffic is routed through the VM in question you will not see the contacts that are saved in the POSTOFFICES\postoffice\mailroot\mailbox\contacts folder on the shared drive. Instead it will appear blank. Where can I check to see if webmail is looking at the right directory?

Thank You,

Keith
Keith Damron
Manager of Customer Support

VisionFriendly.com
1245 E. Diehl Road, Suite 307
Naperville, IL 60563
630 553-0000 x112
Keith@visionfriendly.com

MailEnable-Ian
Site Admin
Posts: 8512
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:44 am
Location: Melbourne, Victoria, Australia

Re: Webmail Contacts Not saving to share

Postby MailEnable-Ian » Tue May 10, 2016 11:39 pm

Hi,

One way is to run process monitor on both machines running MailEnable and filter on the w3wp.exe process. Then login to web mail and inspect the output when trying to save a contact.
Regards,

Ian Margarone
MailEnable Support

hakerakn
Posts: 1
Joined: Tue Oct 03, 2017 6:33 am

Re: Webmail Contacts Not saving to share

Postby hakerakn » Wed Oct 04, 2017 2:21 pm

Hello I am using the free version of the software. The problem is that contacts do not appear on the web version?
On the server in the contacts folder, the vcard files exist.

Image

MailEnable-Ian
Site Admin
Posts: 8512
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:44 am
Location: Melbourne, Victoria, Australia

Re: Webmail Contacts Not saving to share

Postby MailEnable-Ian » Thu Oct 05, 2017 1:00 am

Hi,

Hello I am using the free version of the software. The problem is that contacts do not appear on the web version?
On the server in the contacts folder, the vcard files exist.


Delete the "_index.xml" file and then refresh the "Contacts" page in web mail so that it gets rebuilt.
Regards,

Ian Margarone
MailEnable Support

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 7 guests