Error loading module MEAIPO.DLL

nbrady327
Posts: 1
Joined: Sun Apr 19, 2009 9:36 pm

Error loading module MEAIPO.DLL

Postby nbrady327 » Sun Apr 19, 2009 9:40 pm

Hello,
I'm running ME Standard and need to be able to create mailboxes via ASP.NET.

Right now, I get the following error:
Unable to load DLL 'MEAIPO.DLL': The specified module could not be found. (Exception from HRESULT: 0x8007007E)

I have, from reading other posts, gone through and set the suggested permissions on the Config, Bin and Bin64 directories (I'm using 64-bit Vista, but just to be safe) for the IIS anonymous user. Strangely, I cannot find the ASPNET account on my machine as I am used to seeing.

Any suggestions would be greatly appreciated. Thanks!

bsekercioglu
Posts: 1
Joined: Sat Mar 03, 2012 8:59 pm

Re: Error loading module MEAIPO.DLL

Postby bsekercioglu » Sat Mar 03, 2012 9:07 pm

I want to do something with asp.net but when i publish the codes
the site says:
Unable to load DLL 'MEAIPO.DLL': The specified module could not be found. (Exception from HRESULT: 0x8007007E)

I referenced all MEAdminAssemblies files (MailEnable.Store.dll and MailEnable.Administration.dll)

but i couldn't solve this problem

can you help me to solve this problem.

8)

MailEnable
Site Admin
Posts: 4435
Joined: Tue Jun 25, 2002 3:03 am
Location: Melbourne, Victoria Australia

Re: Error loading module MEAIPO.DLL

Postby MailEnable » Thu Mar 15, 2012 1:54 pm

Run filemon/processmon at the time your code is executed and see where it is looking for the file.
Also, I would check the windows path statement and ensure the mailenable BIN (or Bin64 for 64 bit machine) folder is included.
Regards, Andrew

Oliero
Posts: 6
Joined: Sun Jun 17, 2012 10:21 pm

Re: Error loading module MEAIPO.DLL

Postby Oliero » Thu Jul 05, 2012 3:46 pm

I have the same problem and starting to be a little confused :x

i have installed on my server mailenable professional

Please, what's filemon/processmon? how could i check the windows path statement? maybe this could be related to managed/unmanaged dll's?

tks a lot

Oliero
Posts: 6
Joined: Sun Jun 17, 2012 10:21 pm

Re: Error loading module MEAIPO.DLL

Postby Oliero » Fri Jul 06, 2012 6:11 pm

Solved. I'm developing an asp.net application, so I use the two dlls recommended for it (mailenable.administration and mailenable.store). The permissions for accessing them were ok...

but the permissions for accessing the dlls referred by them no!!! It's so easy as granting access for your iis user to the mailenable.bin(or bin64) directory.

Oliero
Posts: 6
Joined: Sun Jun 17, 2012 10:21 pm

Re: Error loading module MEAIPO.DLL

Postby Oliero » Fri Jul 06, 2012 6:12 pm

:!: :lol: :!:

merk
Posts: 412
Joined: Sun Oct 12, 2003 2:50 pm

Re: Error loading module MEAIPO.DLL

Postby merk » Fri Oct 11, 2013 2:41 am

I'm getting this error, but i'm not trying to access the ME components through a webpage. I'm just trying to use the ME admin console.

I've installed ME standard on windows 7 for testing. But when ever I try to open the admin console and go into the post offices, i get an error:

System.DllNotFoundException: Unable to load DLL 'MEAIPO.DLL': The specified module could not be found. (Exception from HRESULT: 0x8007007E)
at MailEnable.Administration.Postoffice.SetCurrentHost(String& CurrentHost)
at MailEnable.Administration.Postoffice.SetHost()
at MailEnable.Administration.Console.PostOfficesNode.PopulateImplementation()

codeman73
Posts: 1
Joined: Tue Nov 19, 2013 8:32 pm

Re: Error loading module MEAIPO.DLL

Postby codeman73 » Tue Nov 19, 2013 8:51 pm

I get this error too. I've tried changing the permissions on the /bin, /config, and /Bin64, as directed in other threads. Didn't work. I tried running the MEInstaller.exe and choosing option 1, but then a Windows dialog pops up, saying something like the Install might be incorrect. I've tried both options for this popup, and neither fixed this problem.

Any other suggestions? I'm on a 64-bit machine with Windows 7 pro.

dananos
Posts: 2
Joined: Fri Aug 08, 2014 9:56 am

Re: Error loading module MEAIPO.DLL

Postby dananos » Fri Aug 08, 2014 11:28 am

I had the same problem opening the MMC snap-in, and I fixed it by adding this: C:\PROGRA~2\MAILEN~1\Bin64 to my windows PATH statement
(My Computer > Advanced System Properties > Environment Variables). My PC is 64 bit, so it could be the Bin folder for a 32 bit machine.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests