Remote server returned an error -> 550 A user policy is preventing you from sending e-mail to this address.

jmtech
Posts: 2
Joined: Thu Apr 06, 2017 9:45 pm

Remote server returned an error -> 550 A user policy is preventing you from sending e-mail to this address.

Postby jmtech » Thu Apr 06, 2017 9:52 pm

Hi there,

I have the followng scenario. User1 uses Office 365 and is trying to send an email to the mailbox of one of our users - User2. User 1 is receiving the following error.

550 5.0.350 Remote server returned an error -> 550 A user policy is preventing you from sending e-mail to this address.

Which is pretty self explanatory - User 1's email is being rejected by MailEnable because of a Spam/Blacklist policy. MailEnables doco indicates that it's a User specified blacklist avaialble from within Webmail. However, I have checked User 2's webmail and nothing is blacklisted.

I have checked User 1's domain and they're not on any known blacklists.
How do I find out how this email is getting blocked?

I'm pretty sure if I add User 1's email to User2's whitelist it will work, but I need to find the root cause of the issue as this email is legitimate and I don't want more legitimate emails being blocked.

Cheers,
Jason

MailEnable-Ian
Site Admin
Posts: 8406
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:44 am
Location: Melbourne, Victoria, Australia

Re: Remote server returned an error -> 550 A user policy is preventing you from sending e-mail to this address.

Postby MailEnable-Ian » Wed Apr 12, 2017 12:48 am

Hi,

On the server side is there any files present in:

Mail Enable\Config\Postoffices\{postoffice name}\MAILBOXES\{mailbox name}\Senders\BlackList
Regards,

Ian Margarone
MailEnable Support

jmtech
Posts: 2
Joined: Thu Apr 06, 2017 9:45 pm

Re: Remote server returned an error -> 550 A user policy is preventing you from sending e-mail to this address.

Postby jmtech » Fri Apr 21, 2017 12:44 pm

I have just checked and no, it's an empty folder.

MailEnable-Ian
Site Admin
Posts: 8406
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:44 am
Location: Melbourne, Victoria, Australia

Re: Remote server returned an error -> 550 A user policy is preventing you from sending e-mail to this address.

Postby MailEnable-Ian » Thu May 11, 2017 2:19 am

HI,

What version of MailEnable Professional do you have installed?
Regards,

Ian Margarone
MailEnable Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests